Mariekexet

Hier & aujourd'hui

 
Bonjour! Hoppas allt är fint med er, jag har fullt upp. Känns som jag slängts rätt in i verkligheten på en gång, ingen inkörningstid här inte! Men kanske lika bra det, annars kanske det varit ännu jobbigare när det väl hänt. Jag trivs i alla fall och är förvånad över hur lätt det har varit att anpassa sig.
 
Igår var det fullt upp med att fixa mobil med franskt kort och så vidare. Men sedan på eftermiddagen åkte Simon (pappan) och jag, tillsammans med barnen, till Paris. Gick runt lite och han visade mig en massa saker, innan vi gick in på Le Printemps och åkte upp till nionde våningen...
 
Kan helt klart säga att utsikten var incroyable.
 
 Så högt! Vi fikade lite med barnen och kikade ut över Paris. Simon pekade ut olika byggnader för mig.
 
Var även ett brudpar som var där uppe som passade på att fotas, kan verkligen förstå varför...
 
 

Igårkväll var jag ännu en gång ensam med barnen, men gick toppen! Vi åt och efteråt så såg de på film (som de blivit lovade om de skötte sig), innan det var dags att sova. Idag följde jag med Marie-Paule och den yngsta sonen till marknaden. Vilket var en upplevelse! Så mycket mat, så mycket fransmän och så mycket att se!
 
Folk och mat överallt
 
 Massa bakelser som såg sååå smarriga ut...
 
 En monsieur började prata med mig och självklart på tok för fort för mig! Så jag förklarade att jag inte var fransk, vilket följdes av frågan om jag var engelsk eller tysk (hmm...?) men förklarade att jag var svensk.
 
 Det var riktigt varmt där inne och jag ångrade valet av kläder på en gång...
 
 Hade sån lust att bara köpa lite jordgubbar, men jag motstod dem.
 

Nu har jag spelat lite fotboll med den yngsta och funderar på att byta om (jeans känns inte nödvändigt...). Hoppas vädret är lika fint i Sverige, à bientôt!Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback