Mariekexet

2/9 - 2014

Bon soir! Ååh, vilken dag! Började verkligen inte på topp för mig, men på något sätt har dagen omvänts helt. (Inte mig emot för fem öre dock.) Eftermiddagen har gått toppenbra, inga bråk med barnen eller en massa tjafs mellan dem –rien! Parfait? Oui. Hjälpt lille Octave och duscha också innan jag begav mig ut på promenad. Ååh vad jag behövde det, så skönt. Har ju varit med barnen i princip nonstop (missförstå mig inte, jag tycker om dem sååå och jag trivs så bra, men ville gärna upptäcka lite härikring och bara ha lite ensamtid). Så tog en lite promenad i det härliga vädret (känns som sommar), lyssnade på musik och verkligen njöt. Visserligen var jag ute en dryg halvtimme, men det räckte. Sedan möttes jag av lille Octave när jag kom in och sedan satte vi oss för att äta, så franskt det bara kan bli: ratatouille! Och till efterrätt blev det självklart ost och lite plommon, parfait!

 

Allt känns bra nu, faktiskt. Ibland känner jag mig så dålig när jag knappt kan sätta ihop meningar, men jag försöker. Jag har ju inte varit här i ens en vecka för guds skull! Och det känns bra idag. Jag pratar knaggligt, men jag försöker. Och det gör mig så glad. Dessutom så kan de förstå mig!! Ännu bättre. Åh, ibland alltså.

 

 Såhär glad var jag igår när jag skulle på promenad sommarvarma Frankrike
 
 Precis bredvid där vi bor finns en liten "jardin public" som är så himla fin i sin enkelhet!
 
 
 
Tyckte katterna var sååå söta (vilket fick mig att sakna min bebis lite... )
 
 
 
Och sedan har vi Paris! Ser ni det långa, beige-gråa till höger? Det är Eiffeltornet (som är riktigt svår att få bra på bild härifrån...)
 
Åh, även om jag tycker deras trottoarer kan vara onödigt små så älskar jag att de har en massa träd och växter kring dem

 
Och så ett av de många flygplanen som passerar
 
 

 

À tout l’heure mes amis!Johanna

Vad skönt med promenad! Bara försvinna ett tag och iaktta den franska världen! :D

Svar: Jaa, det var sååå skönt! :D Så kul också, för man ser verkligen Eiffeltornet och allt så då bara andas man ut och verkligen njuter!
mariekexet.blogg.se

2014-09-03 / 16:59:28
BLOGG: http://ensvenskhestiparis.blogg.se
Emelie - Lever drömmen i Paris!

Gud, vad du är söt! Och ensamtid behövs, verkligen! Jag älskar också mina små tottar, man när man är slut på energi behövs det att man vilar för att vara den bästa nounou:n man kan!

Svar: Nejmen vad snäll du är, awwh! Blir generad... Eller hur, så sant så sant! Man behöver "ladda om", vilket gör att man njuter ännu mer tillsammans.
mariekexet.blogg.se

2014-09-04 / 13:44:26
BLOGG: http://sockerskrin.blogspot.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback