Mariekexet

When stars collide

 
 
I söndags så träffade jag upp min andra halva, min kompanjon, min soldier, min vapendragare, min banan, min babe (jaa, kärt barn har många namn) i Saint Germain en Laye. Vi hade planerat en riktigt mysig dag framför oss, men jaa ingenting blev som vi hade tänkt oss...
 
 
Vi började med att äta en mysig frukost tillsammans, men för att få detta innebär ett besök på ett gulligt boulangerie.
 
Köpte världens godaste mandelkaka som smälte i munnen, mm så god! Bästa starten på dagen.
 
Vi hade planerat en museum-söndag, men eftersom vi är klantiga och inte kollar upp saker innan så fick vi en chock när vi kom dit. (Översättning: första söndagen i månaden är alla museum gratis, det vill säga att det var en hel hord av människor där.)
 
Men fångade finaste Johanna på en bild innan vi ändrade planer för dagen!
 
Vi vandrade omkring i Paris och pratade om allting innan vi kom fram till vårt nästa mål, ett boulangerie. Och detta var för att köpa något mycket speciellt (och som jag velat prova länge)...
 
Voilà! En macmacaron, vilken skönhet.Och om den var god? Jodå, riktig smarrigt var det! Efter det fortsatte vi promenera, men denna gång längs med Seine. Tänkte dra oss till Shakespeare & Company, men där var det avspärrat på grund av olycka. Så istället fortsatte vi vandrade och hamnade...
 
Naturhistoriska muséet! Johanna hittade en riktig babe och dissade mig, hmpf... Haha, men skämt å sido så ligger det i Jardin des Plantes som var jättevackert! Ska lätt komma tillbaka dit när det inte regnar.
 
Vi gick runt länge och kikade på alla djur som fanns där och på den vackra byggnaden, så fint!
 
Johanna flög iväg till fjärilarna ett tag och det var tvungen att förevigas. Därefter gav vi oss av på nya äventyr, lite lunch i magen och sedan hoppade vi på...
 
Métro nummer 10! Jag är en sån nörd att jag ska åka med alla RER-, métro- och tramenlinjer. Har två métrolinjer kvar, 2 RER och alla tramen. Men ska nog komma i mål!
 
Sedan fortsatte vi vår vandring, råkade stöta på "lilla" Eiffeltornet. Nej inte alls någon biggie, nej nej... Men kan ändå inte motså att ta en bild.
 
Sedan hamnade vi vid Bir-Hakeim för att fortsätta mot vårt nästa mål, nämligen...
 
Frihetsgudinnan! Som ni ser var inte vädret det bästa, men däremot var sällskapet det. Efter det promenerade vi runt tills fötterna värkte, kissblåsan nästintill sprängfärdig och magarna tomma. 
 
Vad passar då bättre än att slå sig ned på en mysig restaurang? Vi snubblade över detta ställe när vi kikade efter en gammal restaurang vi varit på, men vi blev inte besvikna!
 
Finaste Johanna 
 
Och vi beställde in världens godaste chili con carne!! Åh den var såååå god och jag har så saknat sån här mat. Trots att den var riktigt stark så har vi båda två blivit sjuka (igen), typiskt...
 
Och till efterrätt smaskade vi oss världens godaste banana split! Mm, den var så god med tre kulor olika glass, chokladsås, grädde och mandelspån (ja, självklart banan med). Mätta och belåtna gav vi oss ut på Paris vägar för att bege oss hemåt.
 
 Eiffeltornet kikade fram och ställde upp på att vara med på en världshistoriens sämsta bilder.
 
 

Min söndag blev inte ALLS vad jag tänkt mig, den blev bättre! Så nöjd med min dag och allt den inkluderade, så tackar för det. Hoppas på flera mysiga helger och roliga planer!


Johannaaaa

Baaaaaa. Älskar dig très forte! Mer av detta <3

Svar: ÄLSKAR DIG TRÈS FORTE <3 <3 <3 MAAAASSA MER <3
mariekexet.blogg.se

2015-02-04 / 22:32:33
BLOGG: http://ensvenskhestiparis.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback